פורום דירות להשכרה - שאלות ותשובות מטעם עורך דין מוסמך
שוכרת דירה שהוחכרה לבעלים ונראה לי שעברה תקופת החכירה
  • MayakMayak July 2011
    בעל הבית ירש את הדירה מאמו ז,,ל, הדירה בחכירה מעיריית תל אביב לחמישים שנה שנראה לי שכבר עברו... למי שייכת הדירה? האם אני צריכה להמשיך לשלם להם שכ׳׳ד?
  • dediadvdediadv August 2011
    לא ניתן לתת תשובה לכאן או לכאן כאשר העובדות לאשורן לא ידועות
    במידה והחכירה נסתיימה

את למעשה שוכרת נכס שזכות השכירות (חכירה) שלו נסתיימה. מאחר ומינהל מקרקעי ישראל אשר מחכיר את הנכס נוקט מדיניות של "אדישות" כלפי חוכרים שחכירתם הסתיימה, למעשה חוכרים רבים מחזיקים בנכס לאחר סיום זכות החכירה, וכאשר יבקשו למכור את זכותם, יתקלו בבעיה, במידה וירצו לחדש את החכירה, לא יתקלו בהתנגדות מצד המינהל ויצטרכו לשלם דמי חכירה על מנת לחדש את החוזה.
    יחד עם זאת, בעל הבית שלך יוכל לטעון כי התכוון לחדש את החכירה ואז חוסר תום ליבך יעמוד לרעתך.
    הייתי מציע לך להיפגש עם עו"ד לפני שתנקטי בצעדים שיכולים להעמידך בסכנת תביעה.

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום. בכל מקרה, השימוש באמור במאמר זה אינו יוצר יחסי עו"ד לקוח בדרך כלשהי, בין משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי ובין המשתמש, משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי אינו אחראי בשום צורה ואופן לתוצאות השימוש במידע המובא באתר זה, כל עוד השימוש במידע נעשה שלא באמצעות משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Login with Facebook

Sign In Apply for Membership