היי, אני גר בתל אביב בדירה מפוצלת, לפי דעתי בעל הדירה לא מדווח עליה כמפוצלת בגלל שיש לי שעון חשמל משותף עם הדירה לידי. אני יודע שלאחרונה העירייה יצאה למלחמה בדירות המפוצלות. אם במקרה הם פועלים מול בעל הדירה, האם הוא מחוייב לפנות אותי? ואם כן, האם אני זכאי לפיצוי כלשהו או לדרוש שישאירו אותי שם מאחר ואני נתון עדיין תחת החוזה
אם "ילשינו" על בעל הדירה, קרוב לוודאי שהוא יצטרך להשיב את הדירה למצבה הקודם. קח בחשבון שלאור ההתקוממות האזרחית כרגע, עיריית תל אביב שוקלת את התרת הפיצול (בתנאים מסוימים, כמובן) בכל מקרה, השבת הדירה למצבה הקודם, יאלץ את בעל הדירה להפר את ההסכם מולך. לדעתי, אין חובה לפנות אותך, אך צריך לבדוק את ההתייחסות למצב מתאים בחוזה, ככל שישנם. עורך דין מתאים יוכל לסייע בפרטים. ידוע על מקרים בהם בית המשפט הוציא צווי הפסקת שימוש בנכסים מפוצלים, על כל המשתמע מכך...
האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום. בכל מקרה, השימוש באמור במאמר זה אינו יוצר יחסי עו"ד לקוח בדרך כלשהי, בין משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי ובין המשתמש, משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי אינו אחראי בשום צורה ואופן לתוצאות השימוש במידע המובא באתר זה, כל עוד השימוש במידע נעשה שלא באמצעות משרד עו"ד דוד (דדי) זכאי.